FDSport en R&S communications

Geen event, sportwedstrijd, industrie, overheidsorganisatie of bedrijf zonder.
Door het continu leveren van kwaliteit & service zijn wij de onmisbare communicatieschakel voor organisatoren en bedrijven. We zijn een graag geziene gast op alle kleine & grote festivals, één & meerdaagse evenementen, sportwedstrijden & sportcomplexen. En voor veel (overheids)organisaties en industrieën zijn wij een niet meer weg te denken partner.

R&S is marktleider op het gebied van communicatieoplossingen en wij zijn trots op de samenwerking.

 • Evenementen, Sport, Beveiliging, Catering, Horeca, Dienstverlening
 • Film & TV, Industrie, Logistiek, Stadstoezicht, Verkeer, Zorg en Onderwijs

Mail voor vragen en bestellingen  >> 

<< terug naar overzicht

Vergunning of Licentievrije portofoons

In deze categorie voeren wij o.a. de TK3401D portofoon. Deze portofoons worden gebruikt in de PMR band (446Mhz). Voor deze band is geen licentie nodig. Het maximale zendvermogen van de portofoon is 0,5 watt. In de praktijk is dit vaak een bereik van maximaal 1 kilometer in gunstige omstandigheden. Als het bereik van de vergunningsvrije portofoon niet voldoende is kunt u gebruik maken van professionele portofoons met een vergunning. Zie hiervoor het item analoge/digitale/tetra portofoons voor andere mogelijkheden. Vergunningsvrije portofoons voor een kleinere omgeving of een project in het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden.

Analoge portofoons met vergunning

In deze categorie voeren wij o.a. de CP040 – GP340 en de DP1400 portofoon. Bij dit type analoge portofoon heb je een zendvergunning nodig. Het zendvermogen van deze portofoons ligt tussen de 1 en 4 watt. De zendvergunning is ten alle tijden op basis van medegebruik. De ether is bij veel buitenevenementen vrij vol. Daarom stemt R&S vooraf met u en andere aanwezige portofoongebruikers het frequentiegebruik af om te voorkomen dat over de portofoons storing binnenkomt of andere aanwezigen worden gehoord op uw kanaal. Bij analoge portofoons kan er slechts 1 gespreksgroep per frequentie worden gebruikt.

Digitale portofoons met vergunning (Nexedge)

In deze categorie voeren wij o.a. de NX320 en de NX320D (display) portofoon. Deze portofoons van het type Kenwood zijn Digitaal maar kunnen maar 1 gespreksgroep aan. De Kenwood NX320 kan zowel analoog als digitaal worden geprogrammeerd.

Digitale portofoons met vergunning (DMR)

In deze categorie voeren wij o.a. de DP1400 – DP2400 – DP3400 – DP3401 – DP4401 – DP4600 – SL1600 portofoon. Deze digitale portofoons hebben simpelweg meer mogelijkheden dan de analoge portofoons. In de komende jaren zal de analoge portofoon steeds meer plaatsmaken voor de digitale variant. De digitale portofoons hebben nog wel een analoge functie zodat men gefaseerd kan overstappen naar de nieuwe generatie portofoons.
Een aantal eigenschappen van digitale portofoons zijn:

 • U kunt gebruik maken van 2 gespreksgroepen per frequentie, het dubbele van Analoge portofoons.
 • Digitale portofoons hebben circa 25% meer bereik met hetzelfde zendvermogen.
 • Geen ruis meer op de frequentie maar 100% heldere dekking tot waar er bereik is.
 • Niet afluisterbaar.
 • GPS tracking mogelijkheid.
 • De portofoons zijn zowel Analoog als Digitaal te gebruiken en makkelijk met uw Analoge set te combineren.

Digitale Tetra Entropia Netwerk portofoons

In deze categorie voeren wij o.a. de MTP850(s) – MTP31xx portofoon. Ook voor deze portofoon heeft u een vergunning nodig. Entropia is een landelijk dekkend netwerk in Nederland en België (Vlaanderen), Het netwerk is speciaal bestemd voor de professionele gebruiker. Door het toepassen van de digitale trunking-techniek (Tetra) is optimaal landelijk radioverkeer voor zowel spraak- als datacommunicatie mogelijk tussen de mobilofoons en portofoons onderling en naar een centraal punt, de meldkamer.
Een aantal eigenschappen van het Entropia netwerk in combinatie met een Tetra portofoon zijn:

 • Landelijk dekkend portofonie-netwerk in Nederland en Vlaanderen
 • Tetra Digitale kwaliteit
 • Privat- of groepsoproepen mogelijk
 • Ondersteuning status-, data of tekstberichten
 • Digitale versleuteling van spraak en data d.m.v. TEA1 encryptie
 • Online Combus meldkamerapplicatie
 • Track en trace op basis van GPS
 • Spraak opname

Explosievrije portofoons (ATEX)

In deze categorie voeren wij o.a. de GP340 atex (blauw) en de DP4401 portofoon. Deze portofoons zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in een omgeving met explosiegevaar, zoals de (petro) chemische industrie. Een ATEX portofoon zal bij het inschakelen, een val of kortsluiting geen vonk geven die kan leiden tot een explosie. De portofoon voldoet daarmee aan de hoogste eisen van de Europese ATEX norm. R&S levert ATEX portofoons van diverse bekende merken. Alle ATEX producten voldoen aan de strengste normen voor een omgeving waar explosieveilige apparatuur vereist is.

Nieuw in de verhuur: Push-to-Talk 3G-4G portofoons

3G-4G portofonie Push-to-Talk over cellular (POC) is een clouddienst van R&S die is gekoppeld aan het netwerk van uw mobiele provider.

Voordelen::

 • Realtime informatie: GPS en beschikbaarheid van contacten
 • Diverse mogelijkheden: prioriteitsgroepen en groepskeuze
 • Landelijke dekking
 • Geen investering in eigen infastructuur
 • Geen kosten voor vergunningen

Mobilofoons

Repeaters: DR-DMR en NX