Zowel verhuur als verkoop , om maar meteen met de deur in huis te vallen wij zijn geen geavanceerde discount webwinkel.

Wat wij wel zijn, ervarings deskundig. Met meer dan 30 jaar ervaring op en aan het water zien wij dat er veel keuzes worden die anders kunnen. Ook het aantal mensen dat zich niet realiseert dat water naast heel veel fun ook een andere een kant heeft. Zelfs in de wereld waar onze roots ligt hebben wij enorm veel gesprekken voert met professionals (die hele dag in weer en wind op het water zitten) die roepen dat over komt mij niet.

Door de vele dingen die we gezien en meegemaakt hebben is het nu tijd om ook via deze weg u te helpen met de keuze voor een goed zwemvest of   reddingsvest. Dit geheel afhankelijk van wat u gaat doen op of aan het water,

Events, Gemeenten, Handhaving en Media die op het water werken zijn voor ons geen onbekende.

Een reddingsvest kan levensreddend zijn.

Een zwemvest helpt je met drijven, een reddingsvest is gemaakt om je te redden. Het heeft een groter drijfvermogen. Een reddingsvest zorgt ervoor dat de drager altijd op zijn rug wordt gedraaid. Ook als die persoon bewusteloos is geraakt. Afhankelijk bij welke werkzaamheden een reddingsvest gedragen wordt maak je een keuze tussen een automatisch opblaasbaar reddingsvest of een van vaste stof.

In ons assortiment hebben wij een bewuste selectie gemaakt van comfortabele vesten waarin je de hele dag kan werken.

Wij hebben automatische vesten in de verhuur en verkoop. De vesten van vaste stof alleen in de verkoop.

Zwemvesten voor diverse sporten

Een zwemvest geeft u extra drijfvermogen wanneer u in het water ligt. zorgt ervoor dat je blijft drijven wanneer je in het water valt tijdens het watersporten. Een Zwemvest mag niet worden vergeleken met een Reddingsvest. Deze twee vesten hebben beide een andere functie.

Wij hebben voor het zeilen, kanoën, vissen en waterskiën goede comfortabele zwemvesten in het assortiment.

Korte uitleg door de KNRM.

Een reddingsvest vergroot je overlevingskans met factor 4

Met een goed werkend reddingsvest aan hadden veel slachtoffers van verdrinking nog geleefd. Met een passend reddingsvest heb je vier keer zoveel kans om in koud water te overleven. Slechts 30 procent van de watersporters draagt consequent een reddingsvest. Dat kan beter!

Jaarlijks verdrinken er meer dan 100 mensen in Nederland, vaak bij activiteiten op of aan het water. Zorg dat jij het hoofd boven water houdt en draag altijd een reddingsvest. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende typen reddingsvesten en voor welke activiteit ze geschikt zijn.

Waarom is een reddingsvest zo belangrijk
  • Het redt levens: bij koud water heb je vier keer zoveel kans om te overleven
  • Bij onoplettendheid ben je toch veilig met een reddingsvest aan als je te water raakt
  • Overschat jezelf niet: ook de beste zwemmers kunnen verdrinken door een cold shock of oververmoeidheid
  • Je raakt minder snel onderkoeld met een reddingsvest aan
  • In of aan je reddingsvest heb je extra hulpmiddelen zoals een fluitje om de aandacht te trekken
Is een reddingvest verplicht

Bestuur je een boot die harder kan dan 20 kilometer per uur en je staat buiten te sturen, dan ben je verplicht om een reddingsvest te dragen. Daarnaast moet je (via het snoer om je pols) met de boot zijn verbonden via het dodemanskoord. Wanneer een bestuurder overboord raakt, wordt de spiraalkabel losgetrokken van de schakelaar en stopt de motor. Daarmee wordt voorkomen dat de boot kan doorvaren. Zit je buiten te sturen of sta je binnen achter het stuur, dan is een reddingsvest niet verplicht, maar wel aan te raden voor meer veiligheid.

Opvarenden van snelle motorboten hoeven geen reddingsvest aan, maar er moet wel voor iedereen aan boord een reddingsvest met een drijfvermogen van minimaal 100N beschikbaar zijn.

Reddingsvest.org & zwemvest.org  is partner van het platform watersportcentrum.org